Stichting HIP, inmiddels al aardig bekend in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en omstreken, komt met een derde initiatief: Hip van A tot Z! Dit plan bestaat uit Hulp in Praktijk voor mensen buiten de kerken van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Deze mensen wonen zelfstandig, maar kennen niemand die hun kan helpen, terwijl zij dit wel nodig hebben. Zij hebben geen geld voor betaalde hulpverleners.
Hip van A tot Z heeft een database met zo’n 200 hulpverleners uit de kerken die deze hulpbehoevenden willen helpen. Er kan via
www.hipvanatotz.nl of via 078 7802342 om hulp worden gevraagd.
Er werken drie helpdeskmedewerkers voor stichting HiP. Twee daarvan zorgen dat een hulpbieder aan een hulpvrager wordt gekoppeld en er is één medewerker voor de administratie en andere ondersteuning. Verder werken er bij HiP twee plaatscoördinatoren die het Hippe gezicht zijn voor de welzijns-en andere organisaties waarmee wordt samengewerkt in zowel Hendrik-Ido-Ambacht als in Zwijndrecht. De meeste kerken in deze woonplaatsen betalen jaarlijks contributie voor de stichting. Daarnaast ontvangt HiP van A tot Z elk jaar subsidie, evenals plaatselijke giften. Uiteraard is ook u steun van harte welkom. Giften kunnen gedoneerd worden op de ANBI bankrekening van de stichting.
Op deze manier wordt er door de kerken van het IDB, het Interkerkelijk Diaconaal Beraad , hulp georganiseerd voor mensen die dat nodig hebben.

 

DESIGNED BY HTWEBDESIGN