Kerstactie voor de voedselbank

 

Op vrijdag en zaterdag voor Kerst houden we als voedselbank een actie in twee supermarkten.

Vanuit Rotterdam is er geen aanvoer in de week van Kerst en daarom gaan we zelf een kerstpakket samen stellen.

Bij de Jumbo in de Schoof (zaterdag) en de Plus aan het Louwersplein (vrijdag),wordt aan de cliŽnten gevraagd om ťťn of meer boodschappen te doen om te doneren.

Bij de ingang van de winkel wordt een briefje aangereikt, waarop de artikelen staan die nodig zijn.

Na het betalen aan de kassa kunnen deze artikelen weer afgegeven worden aan een vrijwilliger.

Van al deze boodschappen hopen we voor onze cliŽnten een mooi kerstpakket te maken.

Voor deze actie hebben we veel vrijwilligers nodig, dus mocht u willen mee helpen kunt u zich aanmelden bij:

 

Maaike Timmerman    of    Dick Brouwer

maaikejo@caiway.nl         dickdingeman@gmail.com.

078-6812652                          06-4413 9113

 

 

 

 

De Voedselbank in Hendrik-Ido-Ambacht

De voedselbank is gestart in mei 2008 en is ťťn van de initiatieven van het Interkerkelijk Diaconaal Beraad van Hendrik-Ido-Ambacht. Bij sommige mensen was er twijfel of er in ons redelijk welvarende dorp wel een voedselbank nodig was. Na een aarzelende start met slechts twee pakketten, groeide het aantal  al snel naar enkele tientallen, het aantal is enige tijd terug zelfs ruim veertig geweest.Wat zijn nou de omstandigheden waardoor mensen bij de voedselbank terecht komen? Echtscheiding bijvoorbeeld, meestal vrouwen zonder eigen inkomen en met kinderen, die na de scheiding in de bijstand terecht komen en wie het niet lukt om rond te komen.Mensen die hun baan kwijt raken en na de ww uitkering in de bijstand terecht komen. ZZPers, die failliet raken en vaak met schulden blijven zitten.Regelmatig hebben mensen teveel toeslagen ontvangen en moeten die terug betalen van een te klein inkomen. Velen komen in de problemen door een verkeerd uitgavenpatroon, waardoor soms grote schulden ontstaan.

 Er werken ongeveer 35 vrijwilligers bij de voedselbank uit de diverse kerken, die zijn aangesloten bij het IDB.Op Woensdagmorgen worden in De Open Hof kerk de pakketten aan de cliŽnten uitgereikt.Elke week gaan  twee van de vrijwilligers naar de Centrale Voedselbank in Rotterdams om de kratten met boodschappen op te halen. Enkelen halen brood en andere producten bij de Jumbo of slagerij BoonAnderen helpen weer  bij het uitdelen van de pakketten.

Regelmatig worden boodschappen ingekocht om de pakketten vanuit Rotterdam aan te vullen en om extra pakketten samen te stellen.Verder zijn er scholen, kerken, bedrijven en particulieren, die regelmatig met leuke initiatieven komen om aan de voedselbank een extra bijdrage te leveren.Kringloopwinkel de Nieuwe Hoop doneert maandelijks een tegoedbon, die in de winkel te besteden is. Daarnaast krijgt iedere cliŽnt twee maal per jaar een bon voor gratis kleding voor een bepaald bedrag.Van het software bedrijf Lucrasoft wordt al jaren wekelijks de bedrijfsauto  gebruikt om de pakketten in Rotterdam op te halen.Van De Open Hof kerk mag al vanaf het begin gebruik gemaakt worden van hun gebouw voor de uitgifte van de boodschappen.

De voedselbank voorziet dus duidelijk in een behoefte en wordt in Hendrik Ido Ambacht breed door de bevolking ondersteund.

 

DESIGNED BY HTWEBDESIGN

webs counters
<>